Plutselig har det gått to måneder siden vi var ferdig med Kanten i Ski. Selvom byggegjerdene er borte er det fremdles ting som skal komme på plass i Vestråtparken. Det har allerede blitt installert pullertbelysning ved inngangen til parken og konstruksjonen. Dette blendefrie lyset gjør at parken kan brukes året rundt og når som helst på døgnet. I løpet av høsten skal det også komme mer belysning, så det er bare å følge med.

Men hvorfor heter egentlig prosjektet Kanten? Det er ikke bare-bare å finne et passende navn til et slikt prosjekt. Navnet må kunne brukes naturlig av brukerne, men samtidig være noe som skiller seg ut. Helst bør navnet også si noe om hva prosjektet er, og hvordan det skal brukes. Det er mange ønsker og krav som skal inn i ett enkelt ord. I to uker lå hodene våre i bløt, og vi grublet og tenkte. Til slutt landet vi altså på Kanten.

Tre grunner for at det var nettopp Kanten vi falt for:
(Ut)kanten – Vestråtparken er den største og mest sentrale parken de har, likevel liggen den i utkanten av Ski sentrum. Forhåpentligvis har flere fått øynene opp for denne fantastiske parken.
(Tre)kanten – Prosjektet er en stor trekant, og består av masse små trekanter. Det ville nesten vært for dumt å ha et navn som ikke sa noe om dette.
(Sitte)kanten – De forskjellige plattingene har forskjellige høyder, noe som gjør at et er ulike sittemuligheter og høyder. Det skal nok være mulig for alle og en hver og finne en kant som passer perfekt.


Sparebankstiftelsen var en av våre største samarbeidspartnere i TreStykker 2016. De har laget en film som viser litt av prosessen, men også det ferdige prosjektet. Anbefaler alle å se den!