Skip to content

Dag 14

Ansvarlig skribent: Anders Wunderle Solhøy
Ghostwriter/Ghostface Killah: Solrun Skiple Fjær

…. aaand we´re back! Gårsdagen, kjent som dag 13 på folkemundet, var en mildt sagt intens dag. Skriving av blogginnlegg er en oppgave vi tar gravalvorlig i denne redaksjonen, en oppgave vi vier så mye tid til som overhode mulig, men i går strakk tiden simpelthen ikke til. Vi beklager. Unnskyld, virkelig. Som kompensasjon blir dette en utdypende oppdatering fra de siste 48 timene, et slags helgebilag om du vil. God fornøyelse!

Lørdag morgen møttes en ambisiøs gjeng, som etter mangfoldige arbeidstimer kunne skimte det duse lyset i enden av tunnellen, et skue som voldsomme mengder motivasjon. Etter jevn og trutt montering av terassebord frem til lunsj, var det duket for å taue hovedkonstruksjonen til tomten, og gjenforene den med landgangen. En usedvanlig hyggelig mann, en helt ekte samaritaner, stilte både seg selv og båten sin ”Busen” til disposisjon. Alle som ville, og det var ikke rent få, tok plass på flåtekonstruksjonen for å få være en del av seilaset over Store Lungegårdsvann. Blanke i øynene kjente vi nok alle på en fornemmelse av storhet, og det var fort gjort å tenke seg at det var akkurat disse følelsene som blusset opp i Thor Heyerdahl, Erik Hasselberg, Knut Haugland, Torstein Raaby, Herman Watzinger og Bengt Danielsson da de fikk det første glimtet av den polynesiske øya Raroia flytende på horisonten. Kanskje vi med dette byggeprosjektet også omsider har en god søknad til å bli medlemmer av Explorers Club? Kanskje vi kan bevise teorien vår om at de første bosetterne av Nygård slettes ikke kom fra Torgalmenningen, men kom seilende på balsaflåter fra Møllendal?

Etter mye om og men, og enda litt om, var hovedkonstruksjonen på sin plass, og forankringsarbeidet ble ferdigstilt mens ytterligere terassebord falt på plass. Samtidig borte på Neptun drev de som ikke fikk være med på sirkelen med crossfit.

Inneværende dag, dag 14, har vært den mest storfulle av dem alle. Nå er det kun sjarmøretappen som gjenstår, uansett hvor lite sjarmerende værforholdene er. Forankringene strammes, de siste terassebordene legges, og landgangen fullføres.

Grande finale!

     

     A

Snart klar i bergensvær. #våttogkaldtogbreiflabboveralt #bergen #duplo

A post shared by TreStykker (@trestykker) on

Sirkelen er på plass! #snartferdig #trestykker2017 @mwprosjekt

A post shared by TreStykker (@trestykker) on

Nesten bein og klar for sirkelen! #havetsønn #flytebrygge

A post shared by TreStykker (@trestykker) on