Skip to content

DAG 1 – Stedet

Første dag med prosjekteringsworkshop startet på Kystlagets lokaler langs havna i Trondheim. Her samlet vi oss 24 studenter for å høre på Kristin Solhaug Næss fra En Blå Tråd snakke om Trondheim kommune og byens forhold til vannet, og et foredrag om Kystlaget og kanalens historie fra Sigmund Henningsen fra Kystlaget. Vi fikk omvisning på Kystlagets lokaler, som blant annet disponerer en smie, håndverksrom, verkstedslokaler og Kafé Skuret.

Videre ble vi introdusert for veilederne våre for workshopen, Nøysom Arkitekter, som består av Trygve Ohren, Cathrine Johansen Rønningen og Haakon Haanes. Vi fikk se tidligere prosjekter de har gjort, blant annet et eksperimentelt selvbyggerboligprosjekt på Svartlamoen. Vi fikk en innføring i første del av workshopen som besto av en befaring på tomta vår, hvor vi skulle fokusere på kvaliteter og egenskaper ved tomta vi ønsker å bevare eller jobbe videre med.

Dagen endte med en guidet tur fra havna til Studentersamfundet hvor det ble servert chili con carne til middag.