Skip to content

Blogg – Byggeworkshop 2020

Dag 1: Byggeworkshopen er i gang!

Da er vi tilbake i Ås og i gang med byggeworkshopen. Dagen begynte med fellesfrokost og et trivelig gjensyn med gjengen. Dagens mål var å få kløyvet all planken som vi skal bruke til konstruksjonen vår. Vi delte oss i grupper som utførte de ulike oppgavene som blant annet var kløyving, oppmåling og kapping. Men en iherdig arbeidsgruppe gikk dagen som smurt og vi klarte å fullføre all kløyvingen og i tillegg måle opp og kappe til en del moduler til konstruksjonen i vest. Vi har også jobbet litt med hvordan vi skal utføre sammenføyingene med gjengestag på best mulig måte. Nå ser vi fram til morgendagen så vi kan begynne å montere de første benkene, det blir spennende! 

 

Alt i alt har det vært en veldig bra dag som har gått over all forventning. Den ble avsluttet med grillmat og kos etter en god arbeidsdag.

Dag 2: Iverksetting av moduler

 

Dag to på byggeplass startet med en liten oppsummering av gårsdagen og inndeling av nye grupper med nye arbeidsoppgaver. Målet for dagen var å produsere en del av modulene for vestsiden av konstruksjonen, men før vi kunne begynne på det måtte vi kutte til en del treverk, bore hull til gjengestag og sette oss inn i detaljene for montering. Gjengen sto på i strålende sol helt fram til lunsj. Den ble holdt under et stort tre i nærheten for å få litt skygge fra varmen, og var rett og slett så koselig at respektive blogginnleggansvarlig glemte å ta bilder underveis.

Etter lunsj hadde vi en liten oppsummering av hvor langt vi var kommet. Og de første modulene ble påbegynt av deler av gruppen. I solsteken ble det også satt på litt god musikk og snart sto alle og jobbet med ulike moduler. Stemningen ble om mulig enda bedre da første modul ble ferdig!

Mot slutten av dagen ble til og med en bordmodul klar! Alle delene vi hadde laget ble utprøvd flittig😊

Dermed ble også dagens mål nådd, selv om vi avsluttet litt tidligere enn planlagt. Dette gjorde vi for å kunne spille volleyball og spise pizza mens værmeldingen fremdeles meldte sol:)