Skip to content

Et leserinn(k)legg

I disse dager gjør vi oss fortsatt kjent med vår nye arbeidssplass, en tomt som byr på både idyll og utfordringer. Tomten gir og tomten tar, men det har etter hvert gått opp for oss at vår største fiende under byggeperioden verken er været eller den korte tidsrammen, men en liten, blodtørstig rakker like lydløs og kynisk som en ninja.

Tabanidae, bedre kjent som klegg her til lands, er navnet på blodsugeren som har spredt frykt og paranoia på byggeplassen, og ved flere anledninger vært nære ved å sette hele byggeprosessen på vent. Fluearten trives i nærheten av vann og fuktig jord, og tydeligvis også fremragende arkitektur, noe vi har fått erfare på hele kroppen. I Norge har vi hele 37 klegg-arter, men det er kun hunnkleggen som suger blod og har en genuin interesse for bærekraftig arkitektur.

I gamle dager trodde man at urolig klegg varslet om regn, en myte som stemmer bra med hva vi har opplevd disse første dagene, ettersom det regner jevnt og trutt i dag. De sporadiske kleggangrepene har ført til at terskelen for å klaske til hverandre av all kraft er blitt skremmende lav, men stemningen innad i gruppen er likevel god, kanskje sågar bedre en noensinne!

IMG_1271Kimberly har fått øye på en klegg og ser livet passere i revy.

DSC_0167

Kleggen observerer byggeprosessen med sultent blikk.