Skip to content

Hvordan oppnå trestykkerkroppen 2016

 

Ledergruppen på Trestykker 2016 har lagt opp et intensivt treningsprogram for å sørge for at alle deltakere oppfyller kravene til den offisielle Trestykker-kroppen innen åpningen 10. juli. Dette baserer seg på sirkeltrening der man hver dag får prøve seg i en av øvelsene under. Målet er at alle deltakere skal ha gjort alle øvelser tre ganger i løpet av byggeperioden.

 

Materialpress:

I denne øvelsen er det viktig med presisjon. Press 2-3 planker i størrelsen 2’’8 sammen i endene. Plankene burde være gjerdet 30 grader, men øvelsen kan også utføres med et 60 graderskutt.

Antall repetisjoner: 3×19.

Muskelgruppe: Bryst og biceps

IMG_1491

 

Malingscurl:

Malingscurl bør helst utføres av to personer.

Påfør et tynt lag med perlegrå maling på terrassebord. Her kan man selv velge størrelse på bordet ut i fra hvilken form man er i. Gå først over lett med malingskost, få deretter din treningspartner til å jevne ut malingen med en malingsrulle. Dette er en fin øvelse for venner som ønsker å trene sammen.

Repetisjoner: Et strøk per deltaker.

Muskelgruppe: Skulder, triceps, biceps

IMG_1494

 

Sagløft:

En øvelse for deg som både elsker vinkler og høye lyder. Her er det viktig med riktig utstyr: vernebriller, hørselvern og sag er helt nødvendig for å utføre øvelsen. Det som kan komme uventet på enkelte er at det også er anbefalt med vinkelmåler til denne øvelsen. Dette er fordi sagen ikke alltid viser riktig vinkel. Med andre ord en øvelse både for hjerne og biceps.

Repetisjoner kan variere fra planke til planke.
IMG_1519

 

Markløft:

Utstyr: 90 feilplasserte stolpespyd og naboen sin spade.

Beskrivelsen av denne øvelsen ligger i navnet, her gjelder det å løfte mark. Jorden skal helst ikke fjernes for langt ut fra stolpespydet så pass på å være nøye i utførelsen.

Repetisjoner 10×90

Muskler: biceps, rygg, skulder

IMG_1463

 

Planken:

Utstyr: planke og evt. en venn

En øvelse alle kan få til. Denne kan tilpasses etter kropps- og dagsform ved bruk av ulike plankestørrelser og ulik grad av hjelp. Pass på at folk rundt deg har på hjelm før du setter i gang treningen.

Muskler: biceps

 

IMG_1460

 

30 graders veggstøtte:

Her vil kanskje mange stusse på at den klassiske 90 graderen er erstattet av en på 30 grader. En viktig lærdom som deltaker på trestykker er at vinkler vil endre seg underveis. Øvelsen kan likevel utføres med både 30, 60 og 90 grader mellom rygg og bein.

Repetisjoner: ved sterke vindkast.

Muskelgrupper: gluteus maximus, (biceps)

IMG_1475

 

Anaerob pussing:

Ved bruk av ordet anaerob sikter vi her først og fremst til den manglende tilgangen på luft i denne øvelsen. Utstyr: grov planke (gjerne fra sagløftøvelsen), pussemaskin og fint sandpapir som passer i maskinen. Utføres i en sirkulær bevegelse.

Repetisjoner: 5minutterx71planker

Muskelgrupper: lunger, bryst, biceps, mage

 

IMG_1535

Trebøy

Dette er en øvelse for grupper på 3 personer. Her er samarbeid en nøkkelfaktor for å unngå skader. Siden ingen deltakere må bli overbelastet må alle tre løfte samtidig. Ta tak i hver sin kant og se opp for partytelt og andre deltakere.

Muskler: biceps IMG_1531