Skip to content

Meld deg på Bergen 2017

 

TreStykker har i flere år blitt arrangert for og av arkitektstudenter i Norge, som et rullerende prosjekt. I år arrangeres det på ny, denne gang i regi av studenter ved Bergen Arkitekthøgskole (BAS). Det vil være fire år til neste gang det holdes i Bergen, så nå er sjansen her. Meld deg på TreStykker 2017.

Temaet for årets prosjekt er vannkanten da vi ønsker å jobbe med kystlinjen, som vi mener er en stor del av Bergens identitet. Målet er å styrke byens kontakt med sjøen, og jobbe med overgangen mellom vann og land i tillegg til et flytende hovedinnlegg. Gjennom prosess og tett dialog med Bergen kommune har vi nå fått innvilget lov til å bygge på vannet. Det vil altså bli et flytende prosjekt, med en fast forankring sentralt i Bergen. Vi ønsker at det skal bli et bærekraftig prosjekt, med hoved konstruksjon av tre, som kan gi noe tilbake til byen.

Den kreative workshopen vil foregå på BAS (Bergen Arkitektskole) i Sandviken. Vi har og fått tilgang på vekstedet og fasilitetene her på BAS under byggeperioden i sommer. Det skal være en annen international workshop på skolen samtidig som Trestykker, så det blir spennende.

Vi ønsker å starte workshop-dagene med en kick-off fest fredagen før, 7. april. Så det er veldig fint om alle kan få til å komme til Bergen i løpet av fredagen, sånn at man kan bli litt kjent før vi starter workshopen på lørdagen.

Workshopen er en perfekt mulighet til å få følge et prosjekt fra idé til ferdigstilling, gjennom samarbeid med studenter fra forskjellige skoler og med veiledning fra profesjonelle arkitekter. Du får være med på et arrangement av både akademisk og sosial karakter, der du tilegner deg bygge erfaring, teori i planlegging og erfaring i med samarbeid. Det er også en unik mulighet for arkitekt- og landskapsarkitektstudenter å både styrke og stifte bekjentskaper på tvers av skolene. Det skal være både gøy og lærerikt, samtidig som det vil bli intensivt.

Prosjektet er fordelt inn i to faser:
-Kreativ workshop: 8.-12. april
-Byggeprosess: 23. juli – 6. august

For å delta trenger vi:
-Motivasjonsbrev, og en kort tekst om hvem du er og hvilke relevante erfaringer du har.
-Du må kunne binde deg til datoene som er satt for både workshop og byggeperiode.
-Husk å skriv navnet ditt på dokumentet du sender oss, og gjør det om til pdf.

Søknadsfrist 8. mars
Send til: 2017@trestykker.com

Det er 30 studenter som vil få lov til å delta på Trestykker 2017.

Vi gleder oss til å motta din søknad!
Hilsen Daniel, Espen, Ingeleiv, Livie og Ida i ledergruppa!

Vi vil lese gjeonnom søknadene underveis, og forsøke å gi tilbakemelding kort tid etter fristen for innlevering med tanke på bestilling av reise, planlegging osv. Hvis det er noen som vet at de ikke kjenner noen eller har muligheter for overnatting i Bergen må dere gjerne nevne det i søknaden, sånn at vi kan få en oversikt over hvor mange det gjelder. Så kan vi prøve å være behjelpelige med det og se på ulike løsninger, da Bergen er et populært turistmål.